Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /srv/disk3/514035/www/tvslave.no/finn-crew.php on line 92

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /srv/disk3/514035/www/tvslave.no/finn-crew.php on line 108

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /srv/disk3/514035/www/tvslave.no/finn-crew.php on line 108

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /srv/disk3/514035/www/tvslave.no/finn-crew.php on line 121

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /srv/disk3/514035/www/tvslave.no/finn-crew.php on line 135

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /srv/disk3/514035/www/tvslave.no/finn-crew.php on line 135
Inspector Lynley DVD. Episodeguide Sharon Small Nathaniel Parker Inspektør Lynley på DVD

Lynley DVD

Det er mye "rot" rundt Lynley utgivelsene, noe er utgitt som enkeltepisoder, det er utgitt boxsett av de 2 første sesongene og det er også utgitt 3 pakninger. Jeg har prøvd å rydde litt opp i forvirringen.

Sesong 1 og 2 pluss piloten

Sesong 1 og 2 er utgitt som sesongsett, men da uten norsk tekst. sesong 1 og sesong 2. Pr idag billigste alternativ forutsatt at du kjøper de to settene hver for seg og prisen ender på under 200,- slik at du får dem tollfritt til landet.
Du får dem også med norsk tekst, i en norsk nettbutikk. Da er de to første sesongene delt opp i tre "volume" med 3 episoder i hver Volum 1 Volum 2 og Volum 3.

Volume 1 inneholder piloten (også kallt Pappas lille jente eller A Great Deliverance) hvor en bonde oppe Yorkshire blir halshugget og Lynley og Havers blir sendt for å bistå etterforskningen. Avdøde blir funnet av datteren som fra før har personlige problemer. Også Lynley sliter da exkjæresten hans gifter seg med hans beste venn. Også får han en ny partner som Havers, som "hater" han, d.v.s. hun hater aristrokater.
I episoden Well-Schooled In Murder (også kallt Til minne om Edward) etterforsker han og Havers en sak hvor en ung gutt forsvinner fra en internatskole, og siden blir funnet død. Lynley som kjenner miljøet fra sin egen skolegang skjønner at det kan bli vanskelig å løse saken siden folk på innsiden beskytter hverandre i den typen miljøer.
Siste episoden i dette settet er Payment In Blood (Gamle synder) hvor Havers og Lynley reiser til Skottland for å etterforske drapet på en skuespillforfatter. Her dukker også Helen Clyde, som Lynley senere gifter seg med opp for første gang.

Volume 2 inneholder følgende episoder: For The Sake Of Elena (Hennes eget beste). Ei ung vakker, død jente blir drept under en løpetur. Det viser seg at hun var gravid og det dukker opp en hel rekke potensielle fedre og drapsmenn, så blir ei jente til drept.....
Missing Joseph Presten Robin Sage blir forgiftet av en giftig plante som vokser vilt i området. Juliet Spence er hovedmistenkt siden presten spiste hos henne samme kveld som han døde. Hun har ett forhold til en lokal politimann som prøver å legge skylden på prestens hushjelp.
Playing For The Ashes (Aske og Ære). En cricketspiller dør i en brann, og politiets hovedspor er at han hadde ett forhold til sin kvinnelige agent, noe som gjør at både hun og spillerens tidligere kone kommer i søkelyset. Sammtidig er det en rekke branner i området som blir påsatt av dyrevernaktivister. Kan det ha noen sammenheng?

Volume 3 inneholder følgende episoder: In the Presence of the Enemy (I fiendens nærvær). En høyreorientert politiker og en venstreradikal journalist har ett barn isammen, og det er "ingen" som vet at politikeren er faren. Så blir barnet kidnappet og senere drept, og Lynley må grave dypt for å løse saken. Helen Clyde er også en "part" i denne saken.
A Suitable Vengeance (En passende hevn ).
Lynley er hjemme for å feire forlovelsen med Helen. Eieren av den lokale suvenerisjappa blir drept, og siden han spedde på inntekten med å selge stoff, kommer Lynelys heroinavhengige bror Peter i søkelyset.
Deception on His Mind (Svik på hjernen ). En ung pakistaner blir funnet død på stranden i Essex. Saken inneholder rasisme, homoseksualitet, familiens ære og ikke minst Havers pakistanske nabofamilie. Lynley er på bryllupsreise i Mexico og ei venninne av Barbera har saken, så Barbera bestemmer seg for å delta i etterforskningen.

Over til sesong 3

Sesong 3 får du som sesongsett med norsk tekst. Tittelen er "Inspector Lynley Mysteries 10-13" og den inneholder følgende episoder:
In Pursuit of the proper sinner Havers er nedgradert etter at hun skjøt en kollega med signalpistol i "pakistanersaken", men Lynley tar henne alikevel med på etterforskningen av drapet på to ungdommer som ble slått ihjel da de campet i "ødemarken". Den drepte mannen er homofil og kvinnen er datteren til en etterforsker med 40 års fartstid og mange farlige fiender, og er overbevist om at en av dem har drept datteren.
A Traitor To Memory. Ei middelaldrende dame Eugenie Martin blir kjørt ned, og morderen kjører over henne flere ganger for å forsikre seg om at hun er død. Eugenie har en sønn som er en berømt fiolinist, som hun ikke har sett på over 20 år. Hun og guttens far skillte lag etter at den psykisk utviklingshemmede datteren deres ble drept av barnepiken, og nå har barnepiken sluppet ut av fengselet etter at "livstidsdommen" er ferdigsonet.
A cry for justice Billy Slaven og Havers finner ei dame død, pulsårene på håndleddet er skåret over og det ser ut som selvmord, men obduksjonen viser at det er drap og Havers og Lynley tar saken. Lynley tror at avdødes 18 årige sønn som ble bortadoptert like etter fødselen og nylig fikk vite hvem som er moren er involvert, men så blir også han drept.
If wishes were horses
Professor Finnegan, som har vært Helens mentor og elsker blir drept av en bilbombe. Og senere blir Helen beskutt med luftvåpen i bilen. Hun kjører av veien og hun mister barnet.

De har flere mistenkte, tidligere koner og elskerinner, som ville være sjalu på både Finnegan og Helen. Faren til ei jente som ble dømt for drapet på sin mann i en sak hvor Helen og Finnegan var psykologiske sakkyndige, og andre som Finnegan har sendt i fengsel opp igjennom tidene.

Når de endelig tar den skyldige av Finnegans kone som prøver å ta livet av sin manns morder.

Sesong 4

In Divine Proportion
Det er Havers første dag på jobben etter at hun ble skutt. Hun har fått en erstatning på 10000 pund og er storfornøyd.

De etterforsker en sak hvor en ung kvinne har blitt drept med hagle. Etterforskningen viser at saken har røtter i en 20 år gammel voldtekssak, og i den endelige konfrontasjonen blir Havers igjen stående med ansiktet mot ett ladd våpen

In The Guise of Death
Havers bruker pengene hun fikk i erstatning etter at hun ble skutt til å betale for ett kurs i kampsporten Akido, og ett "kuropphold". Stedet hun bor på ligger ikke langt fra Lynleyfamiliens gods, og Tommy er der for å besøke moren og søsteren sin, og han henter Havers for at hun skal virke som en buffer mellom han og familien.

En hestetrener som bor på nabogården blir funnet hengt i stallen, og Lynley deltar ivrig i etterforskningen, mest for å komme seg unna familien. Mannen hadde pengeproblemer så selvmord er deres første teori, men når patologen finner dop i blodet hans, og det viser seg at han har forbindelser til en smuglerliga, begynner dødsfallet å bli vel mistenkelig. Saken viser seg å ha forgreininger helt til topps i aristokratiet, eller noe som på overflaten ser ut som aristokratiet.

The Seed Of Cunning
Lynley og Havers etterforsker drapet på en dørvakt i Overhuset, og bevisene peker mot spillegjeld, men så skjer det ett drap til, og de finner ut at de to drapene kan ha noe å gjøre med saksdokumenter som er forsvunnet.

Saksdokumentet gjelder ett kostbart amerikansk forsvarssystem, og det er flere som kan ha interesse av dokumentene. Så merker Havers at også hun og Lynley blir skygget.

The Word Of God
De finner en død mann i en frysekontainer, men obduksjonen viser at han ikke frøs ihjel, han ble kvalt. På mannen finner de ett falskt britisk pass, og en side fra en gammel verdifull koran, så verdifull at den kan være motivet for drapet.

Men etterforskningen avdekker flere motiv, sjalusi, religiøs fanatisme og en klinikk som gjør sitt beste for å skjule at de har deltatt i handel med organer.

Lynley er stresset fordi han tror at Helen vil skille seg, og at de hele tiden blir tråkket på tærne av folk fra "UDI", som vil utvise avdødes kone og ett av vitnene i saken gjør ikke saken bedre, og til slutt renner det over for han.

Sesong 5

Natural Causes
Lynley er suspendert for å ha truet en mistenkt, og Havers får en ny partner, den høygravide Fiona Knight. De etterforsker drapet på den unge kvinnen Edie Covington som blir funnet druknet i bilen sin i en innsjø.

Offisiellt må Lynley igjennom en høring før han kan komme tilbake på jobb, men han deltar alikevel helt uoffisiellt på Havers etterforskning. Når Lynley finner enda ett lik, legger seg inn på en helseklinikk for å spionere på klinikkens eier og involveres i en kidnappingssak, er det fare for at det skal sette hele karrieren hans over styr.

Catherine Russell dukker opp i denne episoden som den tredje skuespillerinnen som spiller Helen Lynley.

One Guilty Deed,
Lynley og teamet er på god vei til å få mafibossen Michael Shand inn bak murene, med god hjelp fra en informant, men så blir informanten skutt. Det ser ut som en leiemorder har vært på ferd, ett skudd er avfyrt fra kloss hold, gjennom pannen, men så viser det seg at han allerede var død da skuddet ble avfyrt.

En rekke spørsmål kommer opp, og det viktigste er: Hvorfor reiste informanten, som kunne vært under politibeskyttelse tilbake til hjembyen hvor folk kjente han.

Chinese Walls,
Emily Proctor som tidligere jobbet som advokatfullmektig hos en "menneskerettsadvokat" blir funnet drept i Hyde Park. .

Hennes tidligere sjef hadde ett forhold til henne, han er kjent for ett heftig temperement og hans forlovede døde på en lignende måte 15 år tidligere. Lynley ser på han som hovedmistenkt, men etter som de graver dypere dukker det opp flere mulig gjerningsmenn, både i forbindelse med hennes nye jobb som modell på en pornoside på internett og i den nærmeste familie.

In The Blink Of An Eye
Tidligere krigsfotograf, og senere kjendisfotograf Peter Rooker blir skutt. Etterforskningen fører dem til hans tidligere kjæreste, redaktøren Melissa Booth, som har holdt liv i Peter ved å kjøpe bilder av hun som hun aldri trykker, og hennes mann, mediemongulen Eddie Price.

Også Peters arbeid i Bosniakrigen blir satt under lupen og en hendelse hvor en familie blir massakrert av serbisk milits peker seg ut.

Lynley og Havers får hjelp av Helen under etterforskningen, og det fører til en serie tragiske hendelser

Sesong 6

Limbo
Lynley drikker tett etter at Helen ble drept, og han får seg nok en knekk når han får høre at fadderbarnet hans, Justin, som forsvant 12 år tidligere da han var i 5 årsalderen blir funnet død.

Justin hadde en søster, Julia, som nå har blitt 29 år og jobber som lærer i Roma. Hun vil ikke komme hjem til begravelsen, og Lynley melder seg som frivillig for å dra og hente henne. Vel hjemme igjen vil hun overnatte hos Lynley første natten og dra og besøke foreldrene neste morgen. Hun og Lynley drar på bar og drikker seg fulle, og de ender opp i køya sammen. Samme natt blir Julia funnet død på gata utenfor Lynleys leilighet, og selv om det ser ut som at hun falt/tok livet av seg, blir alikevel Lynely drapsmistenkt. Bevisene peker mot selvmord, men Lynley ber om at Julias lik obduseres på nytt, selv om evnt. funn kan føre til at mistanken igjen rettes mot han.

Know Thine Enemy
Ei jente som har vært savnet i to uker, når hun dukker opp død i en liten innsjø. Obduksjonen viser at hun bare har vært død noen dager, og det er merker på kroppen som tyder på at hun har blitt holdt innesperret. Når ei ny jente forsvinner i det samme området, og det viser seg at hun har diabetis, får Lynley og Havers det travelt med å finne henne før de må etterforske nok en drapssak.

Mye tyder på at ett ektepar står bak drapet og kidnappingen, og Lynley og Havers er uenige om hvem som er lederen av de to.

Totalt er det spillt inn 6 sesonger, men de tre siste er foreløpig ikke utgitt. Du kan lese mer om Lynley på BBC sin hjemmeside

Dramaserier på DVD

Bestselgere TV

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk