Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 14. Judgment Call

Judgment Call   Numb3rs på DVD
Don arresterer enka etter politimannen

Kona til en dommer blir drept, skutt med hagle hjemme i garasjen, før hun kommer seg ut av bilen. Don er usikker på om det er dommeren eller kona som er det egentlige målet for hun låner hans bil den dagen hun blir skutt.

De ser nærmere på hvem dommeren har sendt i fengsel. Han har vært dommer i nærmere 30 år tilsammen, så det er snakk om litt av ei liste, og i tillegg til de dømte, vil også de dømtes venner og famile være personer med motiv. Charlie tilbyr seg å lage ett bayesisk filter, som virker som ett spamfilter, for å filtrere vekk de som ikke er sannsynlige drapsmenn.

De ser også nærmere på saken dommeren arbeider med akkurat nå. En vietnamesisk gjengleder sitter på tiltalebenken, og risikerer dødstraff. De tar en prat med han, og han mener at nestlederen i gjengen kanskje har drept dommerens kone. Da vil dommeren bli påvirket til å idømme han dødstraff, og "kronprinsen" vil overta gjengen.

Colby og David drar for å snakke med denne nestlederen, Raymond, og de gjør det også klart at det er lederen for gjengen som har satt den på sporet. Ikke lenge etterpå får de inn ett tips om at gjengen vil prøve seg på noe, de øker sikkerheten i rettsalen, og aktor som er ei venninne av Don får beskyttelse. Det viser seg at det var ett riktig valg å øke sikkerheten. Nestsjefen prøver å drepe sjefen sin på vei ut av rettsalen, og også Don og hans venninne aktoren, havner i skuddlinjen. Men det var som hevn for at han ble "angitt", han står ikke bak drapet på dommerens kone.

Charlie fortsetter med arbeidet med filteret sitt og står til slutt igjen med to personer. Orson Hardee, som drepte en politimann, og som har søkt om å få gjenoppta saken sin gjentatte ganger. Dommeren har hele tiden blokkert gjenopptagelsebegjæringene hans. Den andre er Lance Dolan, som er angitt av en anonym tipser og er troende til å ha gjort det. David finner ut hvem tipseren er og han og Colby drar for å snakke med han. Han forteller at Dolan betrodde seg til han i fylla, men det han ikke forteller er at Dolan slo han ned for en tid tilbake og at han dermed har ett hevnmotiv. Han står på sitt, og hevder at hevn ikke har noe med saken å gjør, så de bestemmer seg for å få tak i Dolan. Han forsvunnet, men de får tipseren til å ringe kjæresten hans, og hun kontakter Dolan og kjører for å hente han, med FBI på slep. Snart har de arrestert han, og han har drapsvåpenet med seg.

Dolan hevder at han ikke visste hvem han drepte. Det var ett betalt drap og han trodde at ektemannen sto bak. Det viser seg at han som tipset FBI er involvert. Han kjente politimannen som ble drept av Orson Hardee, og oppdragsgiveren er enka etter han. Hun var lei av at Orson Hardee til stadighet anket dommen, det skapte problemer for henne og familien. Hun var forbannet på dommeren som ikke sørget for at Hardee fikk dødsstraff, og hun fikk kona hans drept slik at han fikk føle hvordan det var å miste noen.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk