Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide

Passover
Cæsars likbål
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 13. Passover

Vorenus sørger over sin døde kone, Niobe og når barna kommer tilbake sammen med tante Lyde messer han en forbannelse over dem før han går ut på gata. Han går mot senatet og blir møtt av folkemengden som skriker at Cæsar er død. Han blir enda mer forvirret og setter seg ned på fortauet hvor han blir slått ned og ranet.

Atia, Octavian og Octavia får høre om Cæsars død. Atia tror at også Marc Anthony er drept siden han ikke har kommet og hun ser for seg at de kan være de neste på dødslisten og vil forlate byen, men Octavian argumenterer imot for han mener at det er akkurat det Servilia vil at de skal gjøre. Marc dukker omsider opp og også han vil forlate byen og reise nordover for å samle en hær og komme tilbake.

Marc mener at de må ta med seg Cæsars enke Calpurnia hvis de skal flykte og drar for å hente henne. Hun vil ikke være med og Marc planlegger å tvinge henne men først lar de henne få ønsket sitt oppfyllt om å lese opp Cæsars testamente. Cæsar ønsker å fordele alle penger og gull blant byens innbyggere, men han testamenterer alle eiendommer, status og rettigheter til Octavian. Det får Octavian til å tenke ut en plan som vil forandre verdenshistorien.

Det er nemlig slik at dersom Brutus og de andre skal slippe unna med drapet så må det erklære Cæsar for å være tyrann, men hvis de gjør det vil de samtidig miste sine politiske posisjoner siden de er utnevnt av tyrannen. Det vil utlyses nyvalg og de vil garantert tape siden folket tross alt likte Cæsar. Octavian foreslår derfor at de forhandler med Brutus og Servilla og sender Marc for å prate med dem og han får akkurat den tilbakemeldingen Octavian ønsket.

Pullo har tatt Eirine med seg ut på landet for å fri til henne og de blir forstyrret av en budbringer som rir rundt for å fortelle at Cæsar er død. De stjeler hesten hans og setter kurs for byen.

Lyde og ungene gjør Niobe klar til begravelsen og blir forstyrret av Erastes Fulme som tar dem til fange for å selge dem som slaver. I mellomtiden har Pullo funnet den blodige og forslåtte Vorenus og tar han med hjem. De finner bare Niobe, og de tar liket med seg utenfor byen for å brenne det. Når de kommer hjem igjen, kan en nabo kan fortelle at Erastes Fulme har tatt ungene og Vurenus og Pullo bestemmer seg for å hente dem hjem igjen.

De dra til Erastes Fulme resturant og dreper alle vaktene og gjestene. Vorenus vil tvinge Erastes til å si hvor han har gjort av ungene, men når han forteller at han har voldtatt og drept dem blir Vorenus så provosert at han hugger hodet av han og Vorenus og Pullo går hjem igjen til Vorenus hus og de har Erastes hode med seg.

Bilder fra episode 13

Brutus føler seg ikke helt vel etter drapet på Cæsar
Lyde og ungene gjør seg klar til begravelse
Leiesoldaten Timo sammen med Octavian og Octavia
Octavian og Atia
Brutus og Servilla
Atia sørger ved Cæsars lik.
Servilia
Pullo og Octavian
Cæsars likbål

Video fra episode 13

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk