Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide The Stolen Eagle

Rome
Titus Pullo i fengsel
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 1. Den stjålne fanen

Etter 8 års krig er endelig Cæsars oppdrag avsluttet, mens han forbereder seiersfesten får han melding om at datteren hans, Julia, har dødd i barsel.

Julia var gift med Magnus Pompey, som er en av Roms topppolitikere, nå må Cæsar finne en måte opprettholde forbindelsen til Magnus, så han bestemmer seg at en annen slektning av han må gifte seg med Magnus, og Cæsars niese Atia får oppdraget med å finne et passende koneemne. Hun mener at datteren Octavia er passende, og selv om Octavia er gift, bestemmer Atia at hun må gifte seg med Magnus, og ordner skillsmisse fra mannen Glabius. For å "smiske" ytterligere med Cæsar, sender Atia, sin sønn, Octavian, med en gave, en hvit hest til Cæsar, men på veien blir følget hans overfalt og han blir tatt til fange.

Magnus Pompey har problemer med sitt forhold til Cæsar, han vet at han vil miste makt, når den populære Cæsar kommer tilbake, og vil gjerne bli kvitt han. Samtidig er han nært knyttet til han, ikke minst gjennom sin avdøde kone Julia

Noen stjeler en "fane" fra Cæsars hær, en gullørn, som bringer lykke. Cæsar er redd for at folkene hans skal vende seg imot han nå når fanen er vekk, så han begynner å korsfeste folk fra lokalbefolkningen for å få dem til å røpe tyvene. Når han har fått vite det han trenger, sender han ut to av sine beste soldater, Lucius Vorenus som er en trofast yrkessoldat og Titus Pullo som skulle sendes til løvene for dårlig oppførsel, og ikke har noe å tape, for å vinne tilbake fanen.

De sporer opp tyvene, som er de samme som kidnappet Octavian, og de tar med seg fanen, Octavian og hodet til en av tyvene med seg til Cæsar, og tyven viser seg og være en av Magnus Pompeys menn

Bilder fra episode 1

Deler av Cæsars hær, med Lucius Vorenus i forgrunnen
Titus Pullo i fengsel
Cæsar får vite at datteren er død
Octavia (tror jeg)
Fra møtet i senatet
Titus Pullo og Lucius Vorenus

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk