Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide Triumph

Rome
Gallerkongen henrettes
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 10. Triumph

Cæsar blir hyllet av senatet og han får også Scipio og Brutus sin støtte. Samtidig planlegges en stor fest for å feire innsettelsen av Cæsar som diktator og fordi han har fått senatets støtte

En tydelig nervøs Vorenus holder sin første valgkamptale i ett "arbeiderstrøk", med god støtte av kona Niobe og rådgiveren Posca som nesten "sufflerer" han igjennom talen. En av tilhøreren kommer med flere hatske tilrop, men han blir snart tatt av Poscas menn.

Atia besøker Servilia som fremdeles er i sjokk etter at hun ble overfalt på åpen gate i forrige episode. Servilia spør etter Octavia, og Atia sier at hun er på landet, på besøk hos ett familiemedlem. Men hun er ikke på landet, hun har gått i "kloster", og sitter i ett tempel, og prøver å rense seg selv etter at hun forførte broren Octavian. Octavian drar for å hente henne, og når han oppdager at hun har skåret seg opp på underarmene, tar han henne med seg med makt.

Pullo vil gjerne være med på Cæsars fest, og stiller opp sammen med den hæravdelingen sin, men får beskjed om at han ikke får være med fordi han har dimitert. En deprimert Pullo drar da til Vorenus og forteller at han vil frigi slavinnen sin Eirene, og gifte seg med henne. Han ber også Vorenus om ett lån slik at han kan kjøpe jord. Vorenus hjelper han med det praktiske, og Eirene blir frigitt, men hun tror at Pullo har frigitt henne slik at hun kunne gifte seg med kjæresten sin, som også er slave hos Vorenus. Når Eirenes kjærete kommer for å takke Pullo, svartner det for han og Pullo dreper han. Vorenus blir rasende på Pullo som har drept en mann i gården hans mens barna ser på og ber han om å forsvinne for godt.

Cæsars fest er igang, og han blir hyllet av folket, og festens høydepunkt blir henrettelsen av gallernes konge, som først blir kjørt igjennom byen på en hestekjerre

Quintus Pompeys sønn kommer til Brutus for å få hjelp til å styrte Cæsar. Brutus avviser han, men moren hans, Servilia, lar han komme inn, og sammen forfatter de en protest mot Cæsar som de undertgener med Brutus navn, og Brutus må gå til Cæsar, og forsikre han om at oppropet er falskt.

Brutus drikker seg full for å glemme Eirene og gutten han drepte, og Erastes Fulmen, som var ute etter Vorenus i forrige episode, dukker opp og tilbyr han jobb. Pullo avslår og sier at han er soldat og ikke drapsmann, men det ligger i kortene at Pullo kommer til å akseptere tilbudet, han trenger en jobb, og han vil betale Vorenus for slaven han drepte.

Bilder fra episode 10

Octavia
Cæsar hylles
?
Gallerkongen
Mark Antony
Vorenus og Niobe
Brutus

Video fra episode 10

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk