Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide Caesarion

Rome
Kleopatra
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 8. Caesarion

Cæsar og hans menn har reist til Egypt for å finne Pompey og blir mottatt ved "barnefaraoens" Ptolemy sitt hoff. Cæsar spør om de er forberedt på krig, han har hørt rykter om at Ptolemy sin søster Kleopatra vil prøve å ta makten ifra han, men Cæsar får vite at Kleopatra har så få menn at hun ikke utgjør noen fare. Så får Cæsar en gave av den unge faroen, han får bokstavlig talt Pompey Magnus sitt hode på ett fat. Det får Cæsar til å tenne, og han skjeller ut den egyptiske kongen for hans smakløshet.

Med Pompey av veien, bestemmer Cæsar seg for å sende Marc Anthony og halvparten av styrken sin tilbake til Rom, mens han selv blir i landet for å hindre at det bryter ut borgerkrig, og han sender Vorenus og Pullo ut i ørkenen for å lete etter Kleopatra.

Cæsar stiller krav til egypterne, han vil ha utlevert Pompeys drapsmann, og han vil at Ptolemy skal innfri farens skattegjeld. Hvis ikke truer han med å innsette Kleopatra som farao. Ptolemy bestemmer seg da for å drepe Kleopatra, og han sender ut en liten gruppe menn for å finne henne, men de vet ikke at Vorenus og Pullo følger etter dem. De finner Kleopatra, som er dopet på opium, og er iferd med å ta livet av henne når Pullo kommer henne til unsetning.

De tar med seg Kleopatra og hoffet hennes tilbake til Alexandria hvor Cæsar oppholder seg. Kleopatra bestemmer seg for å forføre Cæsar, men reisen tar tid, så hun tar foreløpig til takke med Pullo

Vel framme i Alexandria ta r Cæsar henne med til broren, to av rådgivernes hans blir drept og hodene deres blir satt på staker utenfor slottet ved siden av han som drepte Pompey. Kleopatra spør Cæsar og hans tredje kone har gitt han en sønn, når han svarer nei, tilbyr hun seg å gi han en sønn, og 9 måneder senere får hun en gutt, men vi får ikke vite om det er Cæsar eller Pullo som er faren.

I Rom går Cicero med opprørsplaner som han vil sette ut i livet hvis Cæsar ikke kommer tilbake, og han forteller Brutus om planene, men Mark Anthony avslører dem, og han gir klar beskjed om at han vil hogge hendene av opprørere og henge dem opp på veggen

Bilder fra episode 8

Vorenus
Vorenus og Pullo
Vorenus og Cæsar
Kleopatra
?
Ptolemy og en av hans rådgivere
Kleopatra og Cæsar med sønnen deres

Video fra episode 8

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk