Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide The Ram Has Touched The Wall

Rome
Pullos slavejente
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 5. The Ram Has Touched The Wall

Pompey og de andre senatorene diskuterer hvordan de skal svare på Cæsars tilbud, men for Pompey er overgivelse utelukket, han vil satse på å ta tilbake Rom så snart legionærene som er stasjonert i Spania og Hellas er tilbake. Cæsar på sine side er overbevist om svaret betyr at Pompey har tenkt å flykte til Spania

Atia har fått greie på at Octavian forsvant sammen med Cæsar i forrige episode, da Cæsar fikk epilepsianfall, og nå er hun overbevist om at Octavian er Cæsars elsker, noe hun ser som en fordel.

Det gikk ikke helt som forventet med Vorenus sin slavehandel. Han hadde regnet med å tjene gode penger, og han lovet datteren at hun skulle få reise til mannen sin sammen med babyen, noe som Niobe ikke liker. Men når slavene kommer fram er alle untatt en gutt på 3-4 år døde av tyfus?, guttungen tar han med seg hjem, han vil pleie han og selge han for å redde stumpene når han blir frisk.

Pullo er ute og drikker igjen og han klarer å miste slaven sin. Vorenus blir med han ut for å lete, og de finner henne på en kro hvor han har pansatt henne. Vorenus betaler det Pullo skylder og Pullo sier at Vorenus kan beholde henne, noe Niobe er imot fordi hun tror at Pullo vil bruke henne til å spionere på henne og Evaner

Cæsar har sagt nei til flere invitasjoner fra Atia, og isteden oppsøkt Servila, så Atia skjønner at han ikke er interessert i Octavian og hun bestemmer seg for å lære Octavian å bli mann, og hun gir Pullo jobben som lærer. Pullo spør han om råd angående Niobe og Evander, og Octavian sier at han ikke må si noe til Vorenus uten at han er helt sikker.

Vorenus er blakk, og for å komme seg ovenpå igjen, og kunne brødfø familien, spør han Erastes om han kan skaffe han ett lån, men istedenfor lån får han jobb som livvakt, men Erstates ber han drepe en mann som skylder han penger, og Vorneus nekter og slutter i jobben.

Det er tydelig at det er flere som vet om forholdet mellom Servila og Cæsar for rundt om i byen er det tegnet grafitti av de to i diverse stillinger. Calpurnia får se tegningene og truer Cæsar med skillsmisse hvis han ikke slutter å treffe Servila. Cæsar er livredd for de politiske konsekvensene en skillsmisse kan få så han går til Servila og forteller henne at det er over. Servila finner ut at Atia står bak grafittien, hun vil ha hevn, og lyser en forbannelse over både henne og Cæsar.

Vorenus oppsøker Mark Antony og sier at han er klar til tjeneste for hæren igjen, og han får jobben tilbake

Octavian og Pullo bestemmer seg for å finne ut om det er ett forhold mellom Niobe og Evander, så de kidnapper Evander og forhører han. Han nekter, men Octavian tror han lyver så han ber Pullo torturere han. Når Pullo skjærer av han tomlene tilstår han både utroskapen og at han er far til babyen. Pullo dreper han og kaster han i elva.

Cæsar og mennene hans drar ut for å finne Pompey, men de er for seine de har allerede dratt

Bilder fra episode 5

Cæsar
Pullos slavejente
Cæsar til hest
Niobe
Pompey

Video fra episode 5

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk