Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide How Titus Pullo Brought Down the Republic

Rome
Atia of the Julii
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 2. Pullo utøser opprør

Cæsar sender Mark Antony, (søkenbarn og komandant), for å forhandle med senatet. Octavian og befrierne hans Vorenus og Pullo blir med inn til byen. De blir godt mottatt av folket men Pompey og Cato er ikke villige til å gi fra seg makt, de mener at de har senatet, hæren og byens viktigste innbyggere i ryggen.

Vorenus og Pullo har sett fram til å komme tilbake til Rom, Vorenus har familie, mens Pullo vil benyttet anledningen til å gå på bordell. Når Vorenus ser han kona, Niobe, holde en liten unge, han regner med at hun har vært utro, og blir rasende, men hun sier at det er barnebarnet hans, og at det er hans 13 år gamle datter som er moren. De stiller ikke Vorenus sinne, nå er det "svigersønnen" som får ungjelde fordi han gjorde datteren hans gravis.

Mark Antony møter Pompey og folkene hans, og forkynner kravet fra Cæsar, han vil ha immunitet fra straffeforfølgelse og kontroll over en provins. Det går som Cæsar trodde og håpet, Pompey krever at Cæsar overgir seg og blir straffet for at han har handlet på egenhånd på erobringstoktet.

Pullos "pub-til-pub" tur ender med katastrofe, han ender opp i en spillebule, hvor Pompeys legionærer holder til, og taper i terningsspill, men finner ut at moststanderen jukser, så han trekker kniven og dreper han. Han må slåss seg ut av baren og ut på gata, og får etpar kraftige slag i hodet på veien, men han klarer å finne veien til Vorenus hus, her får han hjelp, en lege steller såret, fjerner bensplinter fra skallen og setter inne en jernplate

Pompey forbereder ett forslag for senatet som vil fratat Cæsar all makt, og erklære han som statsfiende, men Cicero vil ikke støtte forslaget, men Pompey presser han, og sier at han vil ta med seg soldatene sine, og forlate Rom, dersom Cicero ikke stemmer slik han krever.

Det bryter ut kaos i senatet under avstemningen, og saken blir ikke avgjort. Når Mark Antony, Vorenus og Pullo forlater senatet, blir de fulgt av Pompeys soldater, som har ordre om å ikke røre dem. Men en av de som Pullo sloss med på spillebula angriper dem, Pullo skjærer halsen over på han, bråket er igang. I tumultene blir Vorenus slått bevistløs, Mark Antony blir knivstukket og flere i følget blir drept. De klarer å komme seg til Cæsars leir, og han bestemmer seg for å angripe byen.

I episodens siste scene, ser vi Vorenus kone, som gir babyen sin bryst.

Bilder fra episode 2

Lucius Vorenus
Titus Pullo
Atia of the Julii
Lucius Vorenus
Mark Antony

Videoklipp fra episode 2

Videoklipp

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk