Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide Utica

Rome
To slagne senatorer, Cato og Scipio.
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 9. Utica

Cæsar har vunnet det avgjørende slaget mot Cato og Scipio. Cato tar senere livet av seg, mens Scipio beordrer en av de gjenlevende soldatene å skjære over halsen på seg.

Etter to år med krig kommer Vorenus endelig tilbake til kona og barna, og Pullo har han selvfølgelig på "slep". Kona og søsteren har slått seg opp på kjøtthandel, og etter å ha gått uvirksomme i en måned begynner de to mennene å jobbe i slakterforretningen.

Også Octavian kommer hjem, og Atia arrangerer en fest for å feire både at sønnen kommer hjem, og ikke minst Cæsars seier i Afrika. Også Servilia og sønnen Brutus går på festen. Cæsar spør Octavian hvordan han ville får orden på forholdene i Rom, og hans gjennomtenkte svar får Cæsar til å be han om bli politiker.

Octavia forteller Servilia at broren fortalte at Cæsar hadde en "grusom" sykdom (se episoden Stealing from Saturn), og Servilia trenger noe som hun kan bruke mot Cæsar, så hun ber Octavia skaffe henne mer info, men Octavian vil ikke fortelle henne noe om Cæsar, istden forteller han henne om hvordan og hvorfor han og Pullo drept Vorenus svoger.

Vorenus og Pullo er på jobb, når to menn kommer og truer mannen i naboboden til å betale beskyttelsespenger. Vorenus griper inn, og slår den ene av gangsterne i ansiktet, og det fører til at han selv blir truet. Mannen som står bak er Erastes Fulmen som Vorenus jobbet for tidligere (se episoden The Ram Has Touched The Wall), nå mener han at hans ære er krenket og han krever en offentlig unskyldning fra Vorenus, ellers vil han voldta kvinnene i familien hans foran øynene på han før han dreper han. Vorenus sender døtrene vekk, og gjør seg klar til oppgjøret sammen med Pullo. Men når Erastes Fulmen og hans menn kommer for å ta Vorenus, er Cæsar på besøk hos han, og har livgarden sin med seg. Erastes Fulmen skjønner at han har å gjøre med en mektig mann, og stikker av. Grunnen til Cæsars besøk er at han vil ha Vorenus som dommer. Vorenus takker først nei fordi han er uenig med Cæsar politisk, men kona ber han om å ta jobben.

Servilia er ikke fornøyd med opplysningene Octavia gir henne, og hun ber henne om forføre broren for å få flere opplysninger, og for å tenne henne ytterligere forteller hun henne at det var morene hennes Atia som sørget for at mannen hennes ble drept.

Octavia forfører broren men han nekter å si noe om Cæsars sykdom. Dessuten blir de oppdaget av en av slavene som forteller Atia at hun fant Octavia i seng med broren. Atia blir rasende og truer dem med juling, men Octavia konfrontere moren om beskyldningene om at hun drepte mannen hennes, Atia nekter for at det var hun som gjorde det, og hun bestemmer seg for å hevne seg på "informanten". Neste dag går Timons menn til angrep på Servilias følge når de er ute i byen. Dreper slavene hennes, river klærne av henne, pisker henne og skjærer av henne håret.

Bilder fra episode 9

Cato og Scipio
Atia og Timon
Pullo og Vorenus på jobb i slakterbutikken
Pullo og slavejenta Eirene.
Octavia og Octavian
Timon

Video fra episode 9

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk