Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide Stealing From Saturn

Rome
Fra v. Niobes søster Lyde, hennes mann Evander, Voreus og Niobe.
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 4. Pullo gjør opp for seg

Pompeys sønn Quintus finner ved tortur ut hvor det ble av gullet, og at Cæsar har fått tak i det. Men de får snart vite at Cæasar alikevel ikke har det, det betyr at speiderne som fant det må ha tatt det, og de drar inn til Rom for å finne lederen for speidertroppen, Lucius Vorenus.

Lucius Vorenus vet ikke noe om dette, han holder på å planlegge en fest for framtidige forretningsforbindelser. Mens han forbereder festen, får han besøk av Mark Antony som beskylder han for å ha dessertert fra hæren, men Vorenus hevder at han har utført sin plikt, Mark Antony gir han ett godt tilbud hvis han vil komme tilbake, men Vorenus avslår tilbudet.

Niobes søster Lyde kommer til festen sammen med mannen sin, Evander som er Niobes elsker og faren til sønnen hennes. Det er første gang Lucius treffer Evander. Lyde drikker tett, og Niobe er redd for at hun skal røpe hemligheten deres for Lucius, så hun ber Evander ta henne med seg hjem, men hun vil ikke gå, og de begynner å slåss, og de river ned ett alter for Janus, noe som bringer ulykke. Lucius Vorenus gir Niobe beskjed om at han ikke vil se søsteren og mannen hennes igjen

Også Cæsar har hjemkomstfest, her er også ypperstepresten/orakelet invitert, og Cæsar benytter anledningen til å bestikke han, slik at han skal spå Cæsar en lysende framtid. På festen er også Cæsars kone (Calpurnia), og elskerinne (Servilia of the Junii moren til Brutus) og Atia of the Julii og barna Octavian og Octavia.

Festen hos Lucius Vorenus er over og mens han fremdeles sliter med bakrusen, kommer Pompeys sønn Quintus og hans menn, for å få tak i gullet som Pullo har tatt. Han vet ingenting om gullet men det truer med å skade kona hans hvis han ikke gir dem det. Da kommer Pullo på besøk. Han ser hva som er iferd med å skje, og kaster en neve med gull i lufta for å skape forvirring, og han og Vorenus klarer å overmanne Quintus. Pullo vil dele gullet med Lucius Vorenus og stikke av til Spania, men Lucius overtaler han til å gi gullet tilbake til Cæsar. Han tar Quintus med seg som ett "fredsoffer" og drar til Cæasars palass. Som takk får han 100 gullstykker, og unngår straffeforfølgelse for tyveriet. Cæasar lar så Quintus reise tilbake til Pompey med ett forslag til våpenhvile som Cæsar vet at han ikke kan godta, men som senatorene sannsynligvis vil gå inn for. Dette for å skape splid i deres rekker. Octavian er interessert i Cæsars strategi og Cæsar vil diskutere det med han, men Cæsar får ett epileptisk anfall, og må ta timeout. Posca og Octavian bestemmer seg for å ikke fortelle noe om Cæsars sykdom

Pullo drar tilbake til Lucius for å fortelle han hvordan det gikk. Lucius er ute for å ofre til Janus, men Evander er på besøk hos Niobe.

Bilder fra episode 4

Cæsar kommer til byen
Niobe
Fra festen til Lucius Vorenus
Servilia of the Junii
Spåmannen som Cæsar bestikker
Cæsar
Octavia

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk