Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide Kalends of February

Rome
En død Cæsar
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 12. Kalends of February

Pullo og Vorenus har blitt folkehelter etter opptredenden i gladiatorringen, og det er veggmalerier av dem i hele Rom, og de er hovedpersonene i teaterstykker. Pullo ligger hardt skadd på en sykestue, og en tegner kommer for å lage en skisse av han. Han forteller han at han er en helt. Pullo bestemmer seg da for å dra ut i byen for å nyte heltestatusen, men påkjenningen blir for stor for han, han faller av hesten, sårene går opp,og han blir fraktet hjem til Vorenus, hvor han blir sengeliggende, etter at de først har bundet han slik at han ikke skal gjøre mer skade på seg selv.

Vorenus på sin side er mest redd for å bli landsforvist, og han tar Niobe med seg for å se på en eiendom som de har utenfor Rom, i tilfelle han må stikke.

Cæsar gjør store endringer på sammensetningen i senatet, han åpne bla.a. for "utlendinger" gallere og germanere, som har tjent Rom lenge, og adelsmennene som mister makt "murrer". Vorenus blir innkalt til ett møte med Cæsar, og isteden for å få straff blir han utnevnt til senator, av den enkle grunn at han er blitt folkehelt og Cæsar ser på utnevnelsen som en måte å kjøpe "goodwill" i folket.

Utnevnelsen av Vorenus gjør Cicero rasende, og Brutus begynner å legge planer for hvordan de skal bli kvitt tyrannen, sammen med moren Servilia, Quintus Pompey, Cassius og Casca. Brutus vil ikke ha noe av ett snikmord, skal Cæsar drepes, så må det skje i senatet, på dagtid, og drapet må utføres av senatorene selv. Problemet da blir Vorenus, han er alltid sammen med Cæsar kan forsvare seg, og dersom de dreper han, vil de få folket mot seg fra dag en.

Men Servilia har en plan. Først inviterer hun Atia og familien hennes hjem til seg, fordi hun vil at de skal være de første som får vite om kuppet, så sender hun en av slavinnene sine til Vorenus for å fortelle han om kona hans sitt utroskap. Vorenus drar hjem med en gang, akkurat som planlagt, og Cæsar er ubeskyttet.

I senatet går Cimber på Cæsar og forlanger at han opphever brorens eksil, og drar i Cæsars toga, Casca går fram og stikker Cæsar i magen, og hele flokken av senatorer holder han, mens Mark Antony blir holdt tilbake, og Posca blir slått ned bakfra av Quintus Pompey. Før Brutus avslutter det hele med ett stikk mot Cæsars mage.

Vorenus har kommet hjem til Niobe og konfronterer henne med det han har fått vite. Hun prøver å forklare utroskapet med at hun trodde at Vorenus var død, men det ser ikke ut som at han godtar den forklaringen, så ber hun han om å ikke skade gutten, som ikke har noen skyld, før hun lar seg falle baklengs, med hodet først ned på gårdsplassen

Hjemme hos Servilia får Atia og Octavian vite hva som har skjedd, og Servilia lar dem få vite at hun har planer for dem, men først skal hun la dem lide, som Atia lot henne lide.

Pullo bestememr seg for å reise ut på landet, for å ofre til gudene og be om tilgivelse for all volden han har utøvd, og selv om Eirene hater han og bare for kort tid siden ville drepe han, bestemmer hun seg for å bli med.

Bilder fra episode 12

Vorenus med en skadd Pullo
Brutus og ?
Pullo og Eirene
Vorenus og Cæsar
Vorenus får vite om Niobes utroskap
Cæsar angripes
Niobe har tatt sitt eget liv
Drapet på Cæsar
Brutus og?
Pullo og Eirene ofrer til gudene
Cæsar

Video fra episode 12

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk