Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2

Rome en episodeguide Pharsalus

Rome
Pompey blir halshugget
Bildet er "stjålet" fra www.hbo.com

Episode 7. Pharsalus

Cæsar venter desperat på de troppeforsterkningene som gikk ned i stormen i forrige episode, mens Pompey har overtaket, og vil sulte ut Cæsar, men de andre senatorene vil vinne et ærefult slag, og presser han til å gå til angrep på Cæsars menn.

Vorenus og Pullo blir skylt opp på en strand på en liten og øde gresk øy, og det ser mørkt ut. Til Vorenus merker seg at likene fra de andre soldatene flyter, og han foreslår at de skal lage en flåte av lik

I Rom får de vite at Mark Anthonys flåte ble tatt av stormen, og at bare det skipet som Mark selv var ombord i kom iland i Hellas. Atia regner med at Cæsar kommer til å tape slaget, og hun mener at de trenger beskyttelse mot mobben, så hun sender Octavia til Servilia for å høre om hun kan avse noe vakter. Servilia er mer enn villig til å hjelpe Octavia, hun får 4 menn med seg, og neste dag inviterer Servilia Octavia hjem til seg, og de innleder ett forhold.

På slagmarken i Hellas får Pompey problemer, da et av kompaniene hans "krasjer" inn i ett annet når de flykter fra Cæsars tropper, panikk oppstår og Cæsar vinner slaget, og sener deretter melding hjem til Rom om at han er vinneren

Pompey vil stikke av til Egypt sammen med senatorene og de gjenlevende soldatene, men de andre vil ikke reise sammen med han, og han får beskjed om at de ikke lenger ser på han som deres leder. Så Pompey legger ut på turen til Egypt sammen med etpar vakter, familien og en håndfull slaver.

Brutus og Cicero overgir seg til Cæsar, og han tar imot dem med åpne armer

Tilfeldigvis flyter Vorenus og Pullo iland like ved Pompeys leir. De får vann og mat. Pullo kjenner Pompey igjen og vil ta han til fange og overgi han til Cæsar, og de får uventet hjelp når en av Pompeys vakter kommer til dem og vil "selge" han. Han vil ha slavene, så kan Pullo og Vorenus få Pompey og familien. Men vakten og Vorenus begynner å krangle, og Vorenus dreper han. Han tar deretter en prat med Pompey, han skjønner at Pompey er en "knekt" mann, og lar han gå.

Vorenus og Pullo kommer til Cæsars leir og Vorenus tar det hele og fulle ansvar for at han lot Pompey gå. Mark Anthony vil henrette Vorenus til skrekk og advarsel, men Cæsar er opptatt av hvor mye flaks de to legionærene har hatt og at de må være beskyttet av gudene, så han tør ikke røre dem.

Pompey og familien kommer til Egypt, og de blir møtt av Septimius, en tidligere soldat i Pompeys hær, som nå gjør tjeneste for egypterne. Han hjelper Pompey iland, så uten forvarsel stikker Septimius Pompey i magen og hogger hodet av han.

Bilder fra episode 7

Octavia og Servilia
Vorenus og Pullo sitter og samler krefter
Pompey med familie
Er dette Cicero?
Vorenus og Pullo
Septimius som halshugger Pompey
Octavia på vei til Servilia

Video fra episode 7

Vis video

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk