Episodeguide: S. 1 | S. 2 | S. 3 | S. 4 | S. 5 | S. 6 | S. 7 | S. 8 | S. 9 | S. 10 | S. 11 | S. 12 | S. 13

Episode 1. Piloten

Pilot
Warrick møter dommer Cohen

Første episoden

Grissom etterforsker noe som ser ut som ett selvmord. Avdøde har til og med en diktafon i hånda og på den er det lest inn ett selvmordsbrev. Warrick og Nick har begge løst 99 saker hver når skiftet starter, og begge håper å knekke sak nummer 100 iløpet av natten. Det vil gi dem økt lønn og forfremmelse og de inngår ett veddemål. I tillegg får de ei ny jente på teamet, Holly Cribbs. Hollys mor er førstebetjent og Brass mener at hun fikk jobben p.g.a. gode forbindelser og bestemmer seg for å "fryse henne ut" fra dag 1.

I Warricks sak har en ektemann skutt og drept konas alkoholiserte venn som han akkurat kastet ut etter at han har bodde hos dem og terrorisert dem i flere måneder. I følge ektemannens forklaring kom "vennen" tilbake samme kveld som han ble kastet ut og sparket inn døra og han skjøt han i selvforsvar. Warrick finner ei tånegl inni offerts sko, som ikke tilhører han, og ektemannen har bandasje på tåa. Han mener at det er nok til å åpne sak men Brass er uening. Warrick går direkte til "sjefen", dommeren, som han tilfeldigvis "tipper" sammen med og han lover Warrick de nødvendige tillatelser mot at Warrick leverer inn ett veddemål for han. Brass oppdager hva som har skjedd og tar Warrick av saken og lar han "lære opp" Holly isteden.

Grissom overtar Warricks sak og følger opp "neglesporet". Den mistenkte har allerde klippet neglene, men Grissom finner dem på badet, gjør en sammenligning og løser saken. I mellomtiden har Warrick og Holly fått i oppdrag å samle bevis i ett hus hvor det har vært ett ran. Siden saken ser enkel ut og det er uniformert politi på stedet lar Warrick henne ta saken alene mens han drar tilbake for å se hva Grissom driver med. Når det uniformerte politiet forlater Hollys åsstede kommer raneren tilbake og skyter Holly, og Brass suspenderer Warrick fordi han lot Holly bli alene igjen.

I Nicks sak nummer 100 etterforsker han en sak med en ranet horekunde. Nick mener at han er dopet, men det er vanskelig å bevise. Så får han melding fra ett sykehus som har fått inn flere horer som har besvimt og alle har misfarging rundt brystvortene. Han skjønner da hvordan kundene har fått i seg dopet, han får tilbake det de har stjålet og saken er løst. Sak nummer 100 for hans del.

Grissoms selvmord ser ikke ut til å være det alikevel. Beskjeden på diktafonen er ikke lest inn av avdøde og det ser ut som at han er skutt fra mer enn 1 meters hold. De finner i første omgang ingen tekniske bevis på stedet, foruten ett fingeravtrykk, men det viser seg å stamme fra en dukkemaker som bruker sin egen hånd som modell for å lage realistiske falske hender. Politiets teori er at drapsmannen har brukt den falske hånden på åsstedet for å lage falske avtrykk. Grissom lover alikevel offerets mor at han skal løse saken.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk