Episodeguide: Ses. 1 | Ses. 2 | Ses. 3 | Ses. 4 | Ses. 5 | Ses. 6 | Ses. 7 | Ses. 8 | Ses. 9 | Ses. 10 | Ses. 11

Cheers Sesong 5. Episode 101-105

Episode 101. Tan 'n Wash

Norm har en genial forretningside, sammen med en kompanjong vil han starte med ett klesvaskeri hvor man samtidig kan ta sol. De andre i baren maser om å få kjøpe aksjer, men Norm vil helst ikke selge, fordi han ikke vil drive forretninger med venner. Men de gir seg ikke, og til slutt selger han. Men det går ikke så bra, det er midt på sommeren , og ingen er interessert i å betale for å sole seg, selv om Sam går rundt som en levende reklameplakat. Høsten kommer og det er den varmeste høst i manns minne, så forretningen går heller dårlig. Da begynner de andre å "murre" og Norm kjøper dem ut for å få fred. Så blir det en hard vinter, og butikken går strykende, da er Cliff og de andre misunnelige på Norm som tjener godt med penger, så han lar dem få være med igjen, men noe uventet skjer.

Episode 102. Young Dr. Weinstein

Diane har blitt bedt ut på en fancy, ny resturant hvor man vanligvis må vente månedsvis på ett bord. Sam mener at han kan få bord på dagen, siden han er en celebritet i byen, men når han ringer for å bestille bord har de ikke engang hørt om han. Diane ler av han og han blir forbannet, han ringer og avbestiller Diane, og like etterpå ringer han for å bestille, men heller ikke denne gangen vil de gi han ett bord, selv om han vet at ett bord er ledig. Sam snakker med Frasier, og han har en studiekamerat som er en kjent gourmet, så Sam utgir seg for å være han, og denne gangen lykkes han. Diane med følge blir stanset i døra fordi de har avbestillt, mens Sam med følge, aka Dr. Weinstein, glir rett på plass. Ting går etter forholdene greit for Sam, det er en kollega der som vil snakke medisin, og kjøkkensjefen kjenner han ikke igjen, men ellers går det bra.

Woody vil gjerne bli husket, og han har funnet at en måte å gjøre det på er å komponere en egen drink. De fleste drinker er allerede oppfunnet, men han lykkes med en skikkelig god en til slutt, men han har glemt å notere hvilke ingredienser han brukte
(Vis klipp fra episoden)

Episode 103. Knights Of The Scimitar

Diane prater og prater om en av studentene hun underviser, og hvor kjekk han er, at han ligner en gresk gud, og at han forguder henne. Sam tror at det bare er noe hun sier for å få han sjalu, men så dukker denne "greske guden" opp i baren, og Sam skjønner at dersom han skal vinne dette slaget, så må han ta ut det beste i seg. Cliff er med i en losje, og vil ha Norm med. Norm er skeptisk, til ha finner ut at det kan være ett fint sted å knytte kontakter med andre forretningsfolk, men når han deler ut visitkortet sitt til de andre medlemmene, får han vite at denslags er strengt forbudt i denne losjen, noe han godtar, de har det tross alt gøy der, men når han får vite at de har sluttet med ølservering på festene, har han fått nok av tullet...

Episode 104. Thanksgiving Orphans

Det er Thanksgiving, og flere av stamgjestene har lite eller ingen familie, og siden Carla akkurat har kjøpt seg hus, overtaler de henne til å ha fest. Sam og Diane kan i utgangspunktet ikke komme, men Sams date avlyser, og Diane som var invitert til en av professorene kommer fordi hun måtte servere i selskapet hun var invitert i, og ikke var der som gjest. Så da er hele gjengen samlet. Eneste problemet er at maten lar vente på seg. Norm hadde med seg en rå 10 kgs kalkun da han kom, og slikt tar tid, så det ender med at de kjeder seg voldsomt før maten, og det hele ender i en skikkelig "matkrig". Vi får nesten se Norms kone Vera i denne episoden, men akkurat idet hun er på vei inn døren, kaster Diane en pai etter Sam som dukker. Paien treffer Vera og dekker ansiktet hennes.
(Vis klipp fra episoden. Matkrigen begynner)

Episode 105. Everyone Imitates Art

Diane har sendt inn ett av diktene sine til ett litterært magasin, i håp om at de skal trykke det, men hun får ett brev om at diktet er refusert. Diane snur det til noe positivt, og mener at hun nesten fikk inn diktet, og at de ikke hadde tatt bryet med å skrive tilbake til henne hvis diktet var dårlig.
Sam blir forbannet på at Diane alltid snur negative ting til noe positivt, så han bestemmer seg at også han vil sende inn ett dikt, for å bevis at alle får svar. Men Sam får ikke ett svar, isteden kommer diktet hans på trykk, til Dianes store fortvilelse. Men når hun får lest diktet, er hun sikker på at hun har lest det før, og at Sam har sendt inn ett plagiat, så hun går igang med å finne ut hvilke dikt han har stjålet ifra. I en hel uke leser hun, mens hun bare røyker og drikker kaffe. Sam og Frasier er redd for at hun skal få ett sammenbrudd, og til slutt bestemmer Sam seg for å fortell hvor diktet kommer fra. Det kommer fra ett av kjærlighetsbrevene som Diane sendte til Sam, det var altså Diane selv som hadde skrevet diktet, Diane er nå hoppende glad for at hun har fått ett dikt på trykk, og hun trekker tilbake alt det negative hun sa om diktet første gang hun leste det. Dessuten er hun lykkelig for at Sam har tatt vare på breven hun skrev, det viser at han fremdeles er glad i henne.

Til neste episode

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk