Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 10. Dirty Bomb

Counterfeit Reality  Numb3rs på DVD
Charlie setter opp likningen som forteller hvem av de arresterte som har mest å tape.

En lastebil med radioaktivt avfall blir stjålet og Dons teman blir satt på saken. Etterforskningen viser at sjåføren sannsynligvis var med på forsvinningen. Følgebilen fikk motorstopp, og det var sannsynligvis sjåføren av lastebilen som tuklet med den. Han sliter med narkotikaproblemer, og kontoutskriften hans viser at han har fått 25.000 dollar inn på konto fra en ukjent kilde. Kona forteller at han fikk pengene fra en miljøverngruppe som kjøpte kjøreruten av han, slik at de kunne protestere mot transporten

Sjåføren dukker opp, død, skutt i hodet og lasten er borte. Ikke lenge etterpå får de en telefon og en mannsperson krever at de betaler 11 millioner dollar, ellers vil de la en "dirty-bomb" gå av i L.A. iløpet av 12 timer.

For å lage en bombe av avfallet trenger de også sprengstoff og store ressurser blir satt inn for å finne ut om TNT eller annet sprengstoff har forsvunnet i området, og fra en militærleir får de melding om at sprengstoff er forsvunnet

De får inn ett tips fra en kvinnelig forsker som har hatt besøk av to menn, som ville ha opplysninger om behandling av radioaktivt materiale. Hun kan fortelle at en av de to bladde i en bok, og i den finner de fingeravtrykk fra en tidligere straffedømt. Han er som sunket i jorden, men de henter inn fosterfaren til avhør. Han kan fortelle at fostersønnen har ett langt rulleblad, og at han også har lokket med seg fosterbroren på flere av "kuppene" sine. Når han forteller at sønnen jobber på marinebasen som sprengstoffet forsvant ifra legger de isammen to og to, og går til husransakelse hjemme hos han. Han er forsvunnet, men de finner spor etter sprengstoffet i leiligheten

Charlie prøver å beregne hvor bomben bør slippes for å gjøre mest mulig skade, og får hjelp av Larry og etterhvert også faren, Alan, som har vært byplanlegger og kjenner byen godt. Don får inn en melding om at de kommer til å framskynde sprengningen, og at den vil foregå i sentrum. Dons far oppgir stedet han mener er mest logisk, utifra det han vet om luftstrømmen som går imellom de høye bygningene, og de begynner evakueringen.

En bombe går av før den oppgitte tiden, men den inneholder ikke radioaktivt materiale. Det får Don til å tenke på at det var å få stedet evakuert som var selve målet, og han har rett. Ett senter som driver med restaurering av kunst er frastjålet bilder for flere 100 millioner kroner i kaoset som oppstod.

Det viser seg at "kjeltringene" har leid ett lokale i samme bygning, og når de kryssjekker navnet han undertegnet leiekontrakten med mot leiebilregisteret får de treff, og en adresse. Ett stort team rykker ut og arresterer tre personer.

De tre har fremdeles kontroll med det radioaktivet avfallet som står og lekker en plass, og de prøver å kjøpe seg fri med det som pressmiddel.

Charlie bestemmer seg for å sette dem opp mot hverandre og setter opp ett regnestykke over hvem som har mest å tape på å tie og mest å tjene på å snakke, hvor han tar hensyn til familiære forhold, alder mm. Og snart begynner yngstemann å snakke. Han oppgir adressen hvor bilen står, og forteller også at en mann passer på bilen.

Mannen prøver å stikke av med det radioaktive materialet på lasteplanet, men Don overbeviser han om at det er "sjefen" som har angitt han, og at trenger medisinsk hjelp snart, så han overgir seg.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk