Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 5. Prime Suspect

Prime Suspect  Numb3rs på DVD
Charlie studerer arbeidet til jentas far.

En fem år gammel jente blir kidnappet fra bursdagsfesten sin. De hadde innleide klovner, og det var klovnene som tok jenta med seg. Faren er ett matematisk geni, og Charlie blir innkallt for å se på det han arbeider med.

Ikke lenge etter at FBI har kommet til huset deres, får han en telefon og han ber FBI stoppe etterforskningen, men Don fortsetter alikevel arbeidet

Terry kjenner igjen en av kidnapperne fra en tidligere sak, og de sjekker opp hvem han delte celle med under siste fengselsoppholdet. Han var dømt for hacking, og Charlie legger sammen to og to. Det matematikeren jobber med kan brukes til å knekke sikkerhetskoder på nettsider, både kidnapperen og hackeren er forsvunnet, og det samme er en matematikkprofessor som undervist hackeren. Don regner med at det de er ute etter er å finne ut hva nasjonalbanken skal endre styringsrenten til. Dermed kan de kjøpe opsjoner i rentesensitive papirer, og tjene en formue uten at det kan spores tilbake til dem.

Charlie kontakter jentas far igjen, og forteller hva de vet. Charlie tilbyr seg å hjelpe han å systematisere kunnskapen, slik at de kan få kidnapperne til å slippe datteren hans. De finner ut at det er huller i teorien, så istedenfor å gi dem den komplette nøkkel, samarbeider de med sentralbanken, og FBI, og lager en "falsk" nettside, med en spesiell tilgangskode, og tilpasser teorien etter den. Da kan de samtidig se hvor forespørselen kommer fra. De vet også at for å prosessere så mye data, så trengs en kraftig datamaskiner, eller en hel mengde PCer, og da trengs det strøm, og dessuten kjøling. FBI jakter også på marhuijanadyrkere, så de har oversikten over hvem som bruker ekstra mye strøm i en periode.

Når forespørselen til sentralbankens nettside kommer, finner de ut i hvilket område den kom ifra, og når de kryssjekker med registret over eiendomer med stort strømforbruk, finner de dem. De rykker ut, arresterer dem, og redder den kidnappede jenta.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk