Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 6. Sabotage

Sabotage Numb3rs på DVD
Charlie studerer kodearket som ble funnet på ulykkesstedet

Det er en rekke togulykker, og ved hvert ulykkested finner de ett ark, som bare består av tall satt opp i ett rutenett. Når Don og teamet er på det siste ulykkesstedet får han en telefon, og stemmen i den andre enden sier at alt står på arket.

En mann med interesse for tog var ute og filmet den dagen ulykken skjedd, og han har film fra selve ulykken, men mer interessant er det at han har filmet noen som "plyndrer" toget etter kollisjonen. Han har til og med filmet bilen deres, med registreringsnummer. De sender ett team hjem til han som bilen var registrert på, men han er død, skutt. Han de leter etter har vært der før dem.

Charlie blir konsultert, men han kan ikke se noe mønster i tallene, men når han og Amita leser om en annen togulykke, som var før alle de andre ulykkene begynner de å se noe. De samler opplysninger fra den ulykken om antall vogner, fart, vekt o.s.v. alt er gjemt i det settet med tall som lå igjen på åsstedet. De krysser ut alle disse tallene, og tallet som står igjen er ett førerkortnummer.

Førerkortet tilhører en som ble drept i den første ulykken, og Don og Megan drar for å besøke enka. Når Don får se bryllupsbildet kjenner han igjen mannen. Han er i live, og tilhører ett miljø som driver kriminell aktivitet og flykter og frakter tyvegods på godstog som de er blindpassasjerer på. Enka forteller at togselskapet gav han skylden for ulykken, men mannen hennes var ekstremt nøye, og hun er overbevist om at togselskapet skjuler noe

Mannen ringer Don igjen og denne gangen forteller Don han hva de har funnet ut. Mannen blir så forbløffet at han glemmer å bryte samtalen. De får sporet telefonen hans, nå vet de i det minste hvor han har vært.

Det nærmer seg toårsdagen for den første ulykken, og de regner med at han vil prøve på noe "spektakulært". Så dukker kona hans opp. Hun forteller at mannen har ringt henne, og at han hørtest ut som at han ville ta livet av seg. Charlie regner med at han vil sabotere ett tog som er likest mulig det første, og han finner ett som frakter radioaktivt materiale som er nokså likt. Don drar ut og finner sabotøren ved dette toget. Han har ett bombebelte på seg, og truer med å sprenge seg selv og toget i lufta der de står hvis de ikke fjerner seg, men Don klarer å overmanne han og bomben blir disarmert.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk