Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 4. Structural Corruption

Structural Corruption Numb3rs på DVD
Charlie ser opp mot stedet han hoppet fra

En ingeniørstudent, Finn, blir funnet død under en bro, og utifra vinkelen han falt, mener Charlie at han enten må ha vært død eller bevisstløs før fallet, og at han ble kastet over rekkverket. Charlie overtaler derfor Don til å starte etterforskning. Charlie ser på saken studenten arbeidet med. Han skrev oppgave om en skyskraper, og han var faktisk og spurte Charlie om hjelp til å gjøre noen beregninger, men de kom ikke igang med det før han døde.

Charlie finner ut at Finn var på vei til å avsløre at bygningen var feilkosntruert og kunne kollapse hvis spesielle vindforhold oppstår, og han mener at det kan være drapsmotiv for enten huseier, arkitekt eller entrepenør.

FBI mener alikevel at det er selvmord, han var under sterkt arbeidspress, jenta hans hadde gått ifra han og han hadde brukt antideprisiva i en periode og gått tom, de vil derfor avslutte etterforskningen

Don mener at det er grunnlag for å fortsette etterforskningen av selve bygningen, men undersøkelser avslører ingenting. Charlie mener svaret ligger i fundamentet, men heller ikke her finner de noe, før Charlie får se timelistene. Han ser ett "mønster" i overtidsbruken, og mener at de er laget i ettertid og ikke er reelle. Alle de "falske" ansatte ser ut til å være sveisere, og teorien er at ufaglærte jobbet svart med sveisearbeidene. Det blir vanskelig å finne bevis for det nå, de vet ikke engang hvem som "jobbet" på bygningen, men Don satser på at minst en av arbeiderne fikk øyeskader under arbeidet, og ringer sykehusene. De får ett navn, han er meksikaner og er utvist fra landet, men de får også navnet til han som betalte for undersøkelsen.

De drar til entrepenøren for å høre om han arbeider der fortsatt, men entrepenøren hevder at han verken husker eller kjenner han. De drar hjem til han, og finner han isvimeslått i bilen, i garasjen, med motoren igang. De får han ut, og han forteller at entrepenørens "torpedo" prøvde å ta livet av han, og nå lover han å vitne mot entrepenøren

Ingeniørstudenten selvmordsbrev dukker opp hos foreldrene, han skriver at han gjorde det av nettopp de grunnene som FBI forutså, mens Charlie mener at han kanskje gjorde det for å få satt igang undersøkelser, og mener at han er en helt. Når den store bygningen blir påbygget for å takle vinden, sørger Charlie for at nybygget vil bli oppkallt Finn.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk