Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 12. Noisy Edge

Noisy Edge  Numb3rs på DVD
Charlie begynner å spille golf sammen med faren.

Ett flyvende objekt blir observert flere steder i utkanten av L.A. og de er redde for terror. "Flyet" viser ikke på radaren, men ved hjelp av ett avansert program klarer Charlie å isolere punkter som vises på flyets rute og utifra det kan han si noe om hvor det sannsynligvis fløy. Charlies resultater skremmer Don, fordi de viser at målet kan ha vært ett stort stadionanlegg.

De får tilgang til data fra hele 7 ulike radaranlegg, og fordi de står på ulike steder, og i ulik høyde klarer Charlie å lage ett 3d. bilde av objektet som blir observert. De blir overrasket når de får se resultate, det ser ut som en miniutgave av bombeflyet B2.

De finner ingen spor på flyplassene i området, og de begynner å leke med teorien om det kan være ett fly som kan lette og lande vertikalt.

En stiftelse har lovet 5 millioner dollar i belønning dersom noen kan konstruere ett småfly som kan lette vertikalt, og de tar kontakt med dem for å høre om de har noen kandidater. Lederen for stiftelsen forteller om to mulige konstruktører som tidligere samarbeidet men som nå arbeider hver for seg.

De oppsøker en av dem, David Croft. Når han får se bildet de har laget, er han skråsikker på at flyet enten er bygget av den tidligere partneren hans, Gosnell, eller så har noen stjålet ideen hans.

Don finner ut at Gosnell har rulleblad, han har blant annet fløyet inn på ett militært område, og har også uttrykt fascinasjon over 11 sep. angrepet. Han ble dømt til terapi, men "skulket", og nå vet de ikke hvor han er.

De oppsøker sønnen hans som tar dem med til verkstedt. Når de kommer fram, er flyet vekk, og i gresset utenfor er det tydelige spor etter en vertikal take-off. Sønnen forteller at faren er pasifist, og antikrigsaktivist, og han hevder at terror er utelukket. Men det skremmer Don at han har hatt "ukjente" utenlandske investorer på prosjektet

Charlie modifiserer signalene fra en værradar, og de lokaliserer flyet, det har styrtet på en søppelplass og piloten er død. Det ser ut som at en servo på flyet er sabotert, og når de sjekker verkstedet finner de massevis av fingeravtrykk fra Gosnells ex-partner David Croft. Han innrømmer å ha vært der for å se på flyet etter at Gosnells sønn hadde fortalt han hvor langt de var kommet, men at han ikke saboterte det.

Charlie får se den "saboterte" delen, og er slettes ikke sikker på at den ble sabotert, kanskje den ble modifisert og endringen gikk galt. Hvis det er tilfelle er Gosnells sønn en het kandidat. I avhør forteller han at han gjorde små justeringer på sideroret for å imponere faren, men det gikk altså fryktelig galt når faren fløy ut på egenhånd uten å informere han.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk