Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 3. Vector

Vector Numb3rs på DVD
Charlie bergner spredningen av viruset.

Et dødelig virus, som kan være menneskeskapt, sprer seg blant innbyggerne i byen, det ser ut til å ramme tilfeldig, og det virker bortimot umulig å finne kilden, men Charlies utregninger tyder på at spredningen startet på busstasjonen.

Viruset viser seg å være en avart av "spanskesyken", og i byen ligger ett laberatorium som forsker på nettopp dette viruset, og de blir selvfølgelig kontaktet. Lederen påstår at bare 3 mennesker, inkludert han selv har tilgang tilgang til viruset. Alle tre er erfarne vitenskapsfolk, og han mener at det er utelukket at viruset er sluppet ut av noen av dem ved ett uhell.

Etterforskningen får en uventet utvikling når de oppdager at viruset er spredd i to retninger, nordover og sørover, og at det er to forskjellige virus som er spredd, og det ene er 5 ganger mer dødelig enn det andre. De finner "stammen" til det andre viruset, og det stammer fra ett laberatorium i en annen by. Det viser seg at 1 av de 3 som hadde tilgang på det første viruset også jobbet på den andre fabrikken, og blir naturlig nok hovedmistenkt. Konfrontert med dette innrømmer han at han tok en virusstammen med seg da han sluttet, han innrømmer altså industrispionasje, men han nekter for å ha spredd viruset.

Det blir ett opptak fra ett overvåkningskamera på busstasjonen som løser saken, det viser at laberatoriesjefen går ombord på begge de to aktuelle bussene. De arresterer han og han innrømmer at han spredde begge virusene. Han hevder at han var nødt til å overbevise myndighetene om at hans virus var mest dødelig og at det var hans laberatorium de måtte satse på når de skulle lage en vaksine.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk