Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 13. Man Hunt

Man Hunt  Numb3rs på DVD
Charlie og Larry rekonstruerer ulykken ved hjelp av hageredskaper.

En fangetransport blir utsatt for en ulykke. To av fangene stikker av, etter først å ha drept en av vokterene. De stjeler vaktens våpen og kaprer en bil

FBIs ekspert på rømte fanger, Billy Cooper, som også er en tidligere kollega og god venn av Don mener at denne typen rømlinger gjerne oppholder seg i nærmiljøet hvor de har familie og venner. To team begynner søke etter dem, og de arbeider hver for seg.

Don besøker ei dame som vitnet mot en av dem og prøver å få henne til å gå under jorda men hun nekter.

Charlie studerer ulykkesforløpet og mener at ulykken sannsynligvis var en planlagt handling. De begynner å lete etter bilene og sjåførene som var innblandet. Den ene har rømt, mens de finner den andre død. Han er skutt og de finner han i bilen.

En melding tikker inn om at den ene av de ettersøkte besøker kjæresten og Don og Billy går inn og arresterer han. De legger hardt press på han i avhøret, men han holder på at det var den ande fangen som sto bak rømningen, og at han bare hengte seg på, noe som også er naturlig når de ser på hva de var dømt for og gjenværende soningstid. Han forteller også at den andre rømlingen, McDowd rømte for å drepe en person. McDowd blir sett i en bar, og det er en time til stengetid når FBI teamet kommer fram, så de bestemmer seg for å vente, men så klarer å komme unna i kaoset som oppstår etter at en representant for narkotikapolitiet, Reed, (som også jakter på han) har avfyrt flere skudd.

Charlie prøver å se ett mønster i tipsene de får inn, men det er tydelig at mange av dem er falske.

Don oppsøker det kvinnelige vitnet en gang til, og denne gangen er hun villig til å gå i dekning.

Charlie jobber videre med tipsene og ser etterhvert ett mønster. Det kan se ut som at McDowd sirkler inn ett eller annet i ett bestemt område. Don får se materialet og det første som slår han er at den ettersøkte har oppholdt seg i ett område som "kontrolleres" av en asiatisk gjeng, og han mener at gjenglederen kan være ett mulig mål.

Don og Billy drar ut til gjengens hovedkvarter og finner lederen død, men de finner ingen link mellom McDowd og denne gjengen.

Don og Billy rekonstruerer selve rømmingen og konkluderer med at NcDowd ikke var fastlenket slik han skulle være. De drar for å snakke med han som hadde ansvaret for å låse han fast. Etter ett kort avhør innrømmer han at han skulle hjelpe McDowd å rømme og til gjendgjeld skulle McDowd drepe en som sørget for at broren hans ble uskyldig arrestert og dømt, nemlig etterforsker Reed.

Nå har Don funnet fellesnevneren han leter etter. Lederen for den asiatiske gjengen var nemlig ett viktig vitne i en sak som ble bygget mot Reed, og at McDowd har tatt gjenglederen istedenfor Reed tyder på at Reed har gitt han noe. Don er redd for at Reed har fortalt McDowd hvor det kvinnelige vitnet er.

Billy og Don drar til dekkleiligheten, og de finner en skutt politimann. Vitnet deres er forsvunnet, men de finner henne sammen med McDowd. De klarer å befri henne og etter en kort skuddveksling klarer Don å slå ned McDowd.

Reed er forsvunnet, men blir senere arrestert av FBI

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk