Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 8. Identity Crisis

Identity Crisis  Numb3rs på DVD
Don snakker med kona til han han arresterte for drapet.

En mann blir drept i hjemmet sitt, og etterforskningen viser at han var en svindler som drev med det meste fra pyramidespill til ren utpressing, så listen av mulige gjerningsmenn er lang. Det som bekymrer Don er at drapet har signaturen til ett annet drap som ble begått for ett års tid siden. Han de var sikre på var drapsmannen basert på vitneutsagn, fingeravtrykk og tilståelse sitter i fengsel, og Don blir nødt til å se på saken hans på ny.

En av avdødes naboer har en interessant vitneobservasjon å komme med. Han kan fortelle at en navngitt elektriker var hos avdøde den morgenen han ble drept, og at de kranglet. Det gjør elektrikeren til hovedmistenkt.

Han som allerede sitter fengslet for det første drapet er lite samarbeidsvillig. Det ser ut som at han har godtatt straffen, og spiller angrende synder for å slippe tidligst mulig ut på permisjon. De snakker også med kona hans, og hun gir det samme inntrykk. Mannen har ikke gjort det, men han tilsto og var samarbeidsvillig for å få en kortest mulig dom.

De begynner å se på bevisene i saken igjen. Tilståelsen kan være falsk, og vitnet virker ikke lenger troverdig, fordi hun identifiserte deres nye mistenkte som drapsmannen når de viste bildet av han til henne. Fingeravtrykket er ett problem. Det er ikke fullstendig og Charlie mener at det kan tilhøre en annen, men det tilhører iallefall ikke den mistenkte elektrikeren.

Det viser seg at elektrikeren har alibi, og det betyr igjen at naboen må ha løyet, og de går igang med å sjekke han nøyere. Det viser seg at han lever under falsk identitet. Han er en ettersøkt serber, men har oppgitt at han er bosnier. Han kjente det første offeret fordi han underviste på skolen til offerets datter. De prater med det første offerets mann og han sier at det er sannsyelig at kona hans hadde ett forhold til han, og at han dermed kan ha vært faren til barnet hun ventet. Og det viktigste av alt. Det ufullstendige fingeravtrykket matcher

Den nye teorien nå er at den avdøde svindleren visste noe om drapsmannen og presset han for penger. Ett team blir sendt ut for å arrestere han, men de kommer til en tom leilighet. Elektroniske spor etter kredittkortet hans dukker opp i en annen by, men det viser seg at han har solgt det til en boms, sannsynligvis for å skape forvirring. Charlie prøver å se ett mønster i byene den ettersøkte har bodd i for å finne ut hvor han har reist nå, men han ser ingenting med unntak av at alle byene har kjente operahus, som Sydney, Chicago og New York. En rask titt på operaprogrammet gjør at de ikke lenger tror at han har flyktet, men at han fremdeles er i byen. Det er en stor forestilling samme kveld og de satser på at han vil ha den med seg før han stikker. De har rett. De finner han utenfor operahuset og arrestere han.

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk