Episodeguide: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6

Episode 7. Counterfeit Reality

Counterfeit Reality  Numb3rs på DVD
En av de døde brødrene

Flere småbutikker og kiosker blir ranet og i ett av tilfellene blir flere skutt og drept. De innhenter overvåkningstaper, og ranerne har på seg masker, men det som overrasker dem er at de bruker dyre våpen, og har på seg kostbare klokker. Det ser ikke ut som at de er høyere på den "kriminelle rangstige" enn folk som vanligvis raner småbutikker.

De sjekker også overvåkningstapene for timene før ranet, og to tenåringsgutter er fellesnevneren. Så får de melding om at to personer er funnet drept i ett bolighus, og der finner de de to guttene på tapen, som er brødre, drept. De snakker med moren for å høre om hun har merket noe uvanlig, men det har hun ikke utenom at den ene sønnen betalte tilbake penger han hadde lånt av henne dagene før. De sjekker pengene og de viser seg å være falske.

Teorien nå er at guttene fikk tak i de falske pengene, og at forfalskerne måtte få dem tilbake for å hindre at de ble avslørt.

Pengene er laget på "gamlemåten", d.v.s. at de er tegnet og gravert, og ikke forfalsket med datamaskin. De setter derfor saken det i forbindelse med forsvinningen av ei ung kvinne som driver med miniatyrtegning. Charlie sammenligner noen av bildene hennes med de falske sedlene, og konkluderer med at hun har tegnet dem. Nå slår Don full alarm. Han regner med at forfalskerne vil drepe kvinnen når de ikke lenger har bruk for henne, og det haster for å finne henne.

De sender ut flere titalls agenter for å finne falske penger i butikker i området, og Charlie lager utifra det de finner en "spredningsalgoritme", for å prøve å finne ut hvor de holder til. Når de krysser det med strafferegisteret finner de en interessant person som drev med forfalkning 25 år tidligere, men de klarer ikke å knytte han til denne saken. 7 sedler dukker opp i en bar, og bartenderen vet hvem som betalte med dem. Før de konfrontere han, sørger de for å avlytte telefonen hans, og han er snar til å ringe etter at de har snakket med han. Det ser ut til at han har fått pengene som oppgjør for en rimelig "uskyldig" jobb, og ikke er direkte involvert.

Ting ser ut til å stå i stampe, em det løser seg når Charlie snakker med ektemannen til den forsvunnede kvinnen. Charlie forteller at han fant meldinger fra den savnede, til ektemannen, gjemt i tegningene hennes, og det får han til å tenke på at det kanskje finnes en melding på sedlene også, og med god hjelp fra Amita finner han meldingen, som er en adresse. Adressen tilhører falskmynteren de hadde i søkelyset tidligere, men det er ikke han som står bak, det er sønnene

Har du spørsmål om annonsering, eller tips til siden, kontakt oss på post@tvslave.no
TVSlaves annonsepolitikk